Translate

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

''Η διδασκαλία και η εκμάθηση της αρχαίας και της νέας Ελληνικής γλώσσας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο'''

Το Γυμνάσιο Βάμου στην περιοχή Αποκόρωνα Κρήτης εκπόνησε μία εργασία με θέμα ''Η διδασκαλία και η εκμάθηση της αρχαίας και της νέας Ελληνικής γλώσσας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο''

Για την  εργασία τα παιδιά δήλωσαν:
" Η έρευνα της εργασίας μας έγινε με δύο τρόπους:
α) Με συνεντεύξεις από ευρωπαίους πολίτες που μένουν μόνιμα εδώ.
β) Επικοινωνώντας με πρεσβείες άλλων χωρών στην Αθήνα ή με πρεσβείες της χώρας μας στο εξωτερικό, για να λάβουμε την πιο έγκυρη πληροφόρηση για το θέμα της εργασίας μας.
Φυσικά, αντλήσαμε πληροφορίες και από το διαδίκτυο, ιδιαίτερα για το πρώτο μέρος της εργασίας μας ,η οποία αποτελείται από δύο μέρη.
α) Στο πρώτο μέρος αναλύονται όσο γίνεται πιο συνοπτικά και περιεκτικά τα χαρακτηριστικά της ελληνικής γλώσσας που την κάνουν ξεχωριστή και ιδιαίτερα αγαπητή σε όλο τον κόσμο.
β) Στο δεύτερο μέρος αναλύεται το πώς διδάσκεται και πώς μαθαίνεται η Ελληνική σε κάθε ήπειρο. Εξετάζονται επιμέρους τρόποι διδασκαλίας σε διάφορες χώρες. Δυστυχώς, δεν είχαμε χρόνο, για να ψάξουμε όλες τις χώρες του πλανήτη μας, αλλά από τις χώρες που ψάξαμε διαπιστώσαμε ότι σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο, υπάρχει ενδιαφέρον για τη γλώσσα μας.
Αυτό μας τιμά ιδιαίτερα ως Έλληνες.
                Σαν επίλογο αναφέρονται γνώμες σχετικά με την Ελληνική γλώσσα από ξένους συγγραφείς και ανθρώπους του πνεύματος παγκοσμίως αναγνωρισμένους."  

Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα εργασία και αξίζουν συγχαρητήρια στην καθηγήτρια,στους μαθητές και όλους όσους συνεργάστηκαν για την ολοκλήρωση της! Για να δείτε την εργασία πατήστε στο σύνδεσμο: http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fdide.chan.sch.gr%2Fagygeias%2F2011-2012%2FGsioVamou2012%2F2012-10-21_gsio_Vamou_arx_nea_ell_glwssa_kosmos.doc&ei=dStIUYzZIMqw0AWxr4HwCA&usg=AFQjCNE1BWqVacbImazsHxksPeaPNviueQ&sig2=rhzEpPlfcmxf65nF87wL5A&bvm=bv.43828540,d.d2k&cad=rjt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου